Алтернативни къщи на мястото на виетнамските общежития

Все още се чака одобрение за тях
Обновена: 31 юли 2019 22:41 | 31 юли 2019 22:40, Нели Христова
21

С алтернативни къщички ще бъдат заменени виетнамските общежития в район "Красна поляна". Старите сгради трябва да бъдат разрушени до  2021-2022 година, това каза в студиото на Bulgaria ON AIR кметът на района Иван Чакъров.

Той обясни, че се чака одобрение за строеж на алтернативните къщички, а новите социални жилища ще са само на ток.

"Ограничаваме настаняването на роми с жителство още от предните години", каза Чакъров.

По думите му преди време са били констатирани случаи с по 480 души, регистрирани на един адрес. Това обаче вече е решено като проблем.

"Целта на политиката ни е интеграцията на ромите,  трябва да ползваме потенциала на младите роми, защото нямаме работна ръка. Трябва да използваме и, че те искат живеят по-добре", подчерта събеседникът.

Чакъров обясни, че учителите в Красна поляна работят много активно с децата там, без да се притесняват да се придвижват в квартала. Следи се посещаемостта в яслените групи и детските градини, а санираните училища имат европейски облик, стана ясно от думите му.

"Основното предизвикателство и заслуга е, че съумяхме да направим така, че роми и българи да живеят заедно. Изградихме полицейски участък на място, но не сме ли екип с институциите, няма как да се случат нещата", допълни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
5
 
! Отговори
До 20 преди 4 години
За "Люлин" и "Младост" хората чакаха с години. "Крайно нуждаещи се" бяха много от тях, защото по 3 поколения обитаваха малко жилище и сума ти народ не се ожени по тази причина.Имаше възможност да се купят дадените по тази линия жилища, но това бяха реалните цени, а не раздутите пазарни.Ти обаче пренебрегваш много важен факт. Българите работят и плащат данъци, както това са правили всички поколения техни предци. За малка част от индийците може да се каже същото, нямат основание да претендират!
17
3
 
2
 
! Отговори
до 18 преди 4 години
Лъжеш. Всички жилища в Младост и люлин бяха общински. постепенно наемателите ги "откупиха". Дори преди няколко години бг семейство си купи тристайно жилбища в младост 1 за 37 000, при пазарна цена над 100 000 евро. Точно в Младост и люлини ОБеля ромите са малко, собствениците са българи, които са купили от общината апаратамент на непазарни цени. Първо е настаняването като крайнонуждаещ, а после и "откупуването" на смешни цени-по тази схема се раздаваха жилища в Младост на българи.
16
0
 
6
 
! Отговори
Стига вече! преди 4 години
Да платят поразиите, които са нанесли и по този начин са направили тези сгради опасни за обитаване.После да вървят където им видят очите. Работа има колкото щеш. Никой не е длъжен на никого.
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 11Българите НЕ са получавали "безплатни социални жилища", които да откупят на петорно по-ниска цена.Такива жилища са давани само на инвалиди, ако са българи и то след продължително чакане.Вечните привилегировани ползватели бяха индийците, докарани Бог знае откъде и абонирани за заплати, за които в повечето случаи не работеха, а само имитираха работа и крадяха на поразия каквото могат от държавното.Това се правеше с цел да се очовечат и приобщят, а също и да подкопаят българщината.
14
0
 
7
 
! Отговори
Задръжте топката преди 4 години
Ще се оправим тогава, когато законите станат валидни за всекиго.За Виетнамските общежития се знае, че са били в сравнително добро състояние, когато виетнамците са си заминали. Сега вече тези сгради са опасни за обитаване.В такъв случай, сегашните им обитатели трябва да платят щетите и едва тогава да претендират за нови жилища.Всяко друго решение би означавало да се поощрява безотговорността и зити..рането.
13
0
 
4
 
! Отговори
Не пилейте пари!!!!! преди 4 години
Властимащите не са собственици на бюджетните средства, а са отговорни за разумното им използване.За сегашните безработни обитатели на т.нар. виетнамски общежития има колкото щеш изоставени къщи по селата. Там има и условия за земеделие и животновъдство, за това диплома не е нужна.Много по-евтино ще струва на държавата да откупи тези пустеещи къщи от наследниците им за по 500 лв, които ромите после да изплатят разсрочено.Който пък си има работа в София, да си наеме сам жилище.БЕЗ ПРИВИЛЕГИИ!
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 14, за разлика от р-те, българите са данъкоплатци. Никой и дума не е казал с-у образованите и/или работещите р-ми, които плащат данъци, спазват закон и ред. Всички сме против търтеите да получават на готово в същото време да безчинстват, да притесняват, ограбват, бият и убиват хората, чиито труд ги храни
11
9
 
1
 
! Отговори
до 11 преди 4 години
Да ,ще се дадат на ро-ми-те безплатни жилища. Така, както са дадени на българи безплатни социални жилища. В Люлин Обеля, Младост вашите родители са получили точно общински жилища, купени на петорно под пазарната цена, при общински наем 50 лв. Значи на българин може безплатно , а за р-о-м не може? В добавка-край морето-парцели на българи бяха давани в несебър, Свети власт, Китен, Приморско. В кв Черно море на Несебър бяха давани парцели на милиционери и съдии по 3000 лв бройката. Или за тях мож
10
0
 
4
 
! Отговори
Милко преди 4 години
Върнете виетнамците куче и котка няма да остане по улиците.Сега държавата дава луди пари да хи храни *** и да им прави приюти а за хора приюти няма !!!!Ония вият и те до небето за животните а за хората не вият така !
9
0
 
6
 
! Отговори
'сички се Вълну преди 4 години
Те и сега са им безплатни, само се питам пак ли ще са тип фургони и на кого интереса клати феса?
8
0
 
16
 
! Отговори
Бай Евстати преди 4 години
Значи да им дадем безплатни жилища ?което вече сме го правили много пъти и резултата е един и същи, или се потрошават до степен негодна за живене или ако съм им ги подарили то те се продавам почти веднага.КОГА ще има безплатни жилища за млади работещи двойки с деца ?иската работна ръка ? еми с роми и уискита нема да сатанебългарското младо семейство или работи за мизерни пари и едвам отглежда 1 дете или емигрира.Тия ми разправят пак да даваме безплатно на едни паразитиНема да се оправим !
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
защо думата май му на е на звезрички
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Алтернативни къщи"Алтернатива на какво? На къщи? Ползвате думите като *** микроскоп: да си чу пи орехите.
5
1
 
6
 
! Отговори
Ха ха преди 4 години
По думите му преди време са били констатирани случаи с по 480 души, регистрирани на един адрес. ....... И НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ЧЕ ВСИЧКИ ТИЯ 480 ДУШИ ГЛАСУВАЛИ ЗА ГЕРБ НА ПОСЛЕДНИТЕ ИЗБОРИ .
4
0
 
6
 
! Отговори
зрител преди 4 години
кажете на водещата да си извади куровете от устата оти много фъфли и не се разбира
3
0
 
5
 
! Отговори
179 преди 4 години
Ей лъжците нали уж щяха да идват 100 хиляди виетнамци до края на пролетта за да бачкат у България. Кво стана ,къде са ни работниците? Нещо пак се изхвърлихте като ч..я на мокър пясък ?
2
0
 
19
 
! Отговори
?!?!?!?!?!?!?! преди 4 години
".. заслуга е, че успяхме да направим така, че роми и българи да живеят заедно"?!?!?!?!Този питал ли е българите, принудени да живеят в съседство с роми?Не е заслуга, а ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! От 75 години насам някои се опитват да направят една нация от несъвместими етноси, като при това дават привилегии на по-...и ги облагодетелстват за сметка на ощетените градивни граждани!Но Бог вижда ...Някои просто са забравили народната мъдрост "Бог бави, но не забравя!"
1
0
 
10
 
! Отговори
мак преди 4 години
В тези общежития не живеят ли самонастанили се?